UPAB

Big PapaEn rättperkerad tjänstebil på Loppis

Är inte den som bråkar då jag gjort bort mig. Men denna gång vart jag sur på p-vakten som passade på att bötfälla allt och alla utanför Nolia igår då det va Loppis där. Strax efter öppnandet dök han upp. Det gick en susning inne på Nolia att han smög runt där ute och lappade för fullt. Själv va jag inte orolig då jag parkerat på en av många tomma motorvärmarstolpar efter långsidan som man gjort så många ggr tidigare.

När jag kom ut såg jag bilar som absolut inte va ivägen eller nått men löst den fulla parkeringen på eget sätt. Alla lappade så klart. Kom till min egen bil. Lappad så klart?

Kollade vad som stod på boten mycket undrande. ’Förbud att parkera zon’??? På en motorvärmare plats?? Vidare en handritad karta som visar en infart? Infart tänkte jag? Hmm, den är ju över 50 meter bort? Onykter p-lisa tänkte jag. Många uppretade herrar runt mig stod också och svor nu. Samma lappar.

Nej, jag är inte rädd för att ta upp detta då jag såg att p-lisa va kvar. Nämligen hade P-lisan själv parkerat på den påstådda infarten och framför två stycken lastintag dessutom. Inga utmärkta p-platser fanns där överhuvud taget, men uppenbarligen enligt honom på ett lämpligt ställe. Tror ingen annan än han kommit på iden att stå där, dessutom stog han där ensam också. Såg den stackaren komma gående samtidigt som han lappade bilar mot mig. Väntade och bad artigt om en förklaring av honom.

Han menade på att platsen jag stod på Troligen inte användes som P-plats längre? Ok, troligen inte? Borde jag vetat detta eller? Han informerade då om en skylt ute vid gatan där det stod att man fick parkera på angivna zoner. Ok, tänkte jag och förklarade för honom att detta ser ut som en p-plats. Motorvärmare uppsatta fullt fungerande och utmärkta. Plats 17 stog jag på. Ändå borde jag räknat ut att det numera inte va en parkering? Ok, om jag lagt ner lite tid och funderat på att en nitisk p-lisa kunde dyka upp hade jag kunnat parkera någon annanstans. Eftersom han inte va otrevlig och såg mänsklig ut bad jag honom om förståelse och om han kunde ta bort den. Då skrattade han hånande åt mig och fick mig att tända till.

Frågade honom om hans egen parkering, där han nu stått iaf en halvtimme. Utanför lastplatser samt på hans påstådda infart. Va den lämplig och laglig framför allt.

Visst sa han. Den va lämplig för hans tjänsteutövning. Va???? Tio meter längre fram fanns p-zon??? Infarten då som han blockerade flera ggr värre än jag och de andra som han påstod? Också fullt lagligt sa han. Jag bad om en förklaring. Jo, han menade på att han inom Umeå Kommun fick står vart han ville hur länge som helst om han utgör en tjänsteutövning.. Alltså jag är mycket förvånad?? Sen sa han bara att jag kunde kolla på nätet om jag undrade, för han hade rätt i detta sa han..

Många med mig som stod och lyssnade tappade hakan. En äldre herre som inte blitt lappad va så arg så han skulle hämta en kamera och fota p-lisans egen parkering och sen klaga hos företaget sa han. Kände då att nog jag med borde nämna denna händelse och ta ett kort jag med med mobilen. Ska överklaga boten och meddela hur det går sen.

Själv stannade jag kvar en kvart medan p-lisan försvann, bilen hans stod kvar. Jag va ju tvungen att säga till alla andra efter mig som kom, att inte parkera där för att det var en nitisk p-lisa, troligen uppväxt med trasiga leksaker och en arg hustru väntande hemma i tjänst hos UPAB.

Sammanfattnigsvis avslutade jag min vistelse på Loppisen 500kr fattigare, för jag handlade inget och med den lärdomen att p-lisor får parkera vart dom vill och hur dom vill så länge dom sätter dit andra. I detta fall mig som stod på en p-plats.

Livet är fyllt av roliga och mindra roliga minnen.:-)

Cruis on vänner… //BP

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.