Vågar jag ha mina kläder?

NätMånga ”högt uppsatta” begår brott och fattar felaktiga beslut läser man ju om dagligen. Enligt Polis, myndigeheter är det ju kläderna som gör brottet. Min artikel har inget med bilden att göra, men tycker den säger en del ändå.

Vem bestämmer va jag ska ha på mig?

Nog verkar Polisen Norrut ha lite att göra nu. I artiklar kan man läsa hur dom nu tillsammans med andra myndigheter och kommuner börjar samarbeta mot den ökade brottsligheten. Så längt iofs bra, men hur är tillvägagångssättet då?

Dom börjar med att säga -skinnväst med tryck tillika brottsling och skall förtryckas och dömas för sin klädsel? Jag kan då inte se det på annat sätt.

Vidare hotas krögarna i kommunerna med att börja neka alla människor med skinnvästar med emblem tillträde. Annars finns risk för att ert alkoholtillstånd dras in läste jag också.

Hörde att vissa krogar i Umeå börjat neka både skinnvästar och t.ex jackor med bilmärke broderat tillstånd att komma in? Hoppas detta är dåligt skitprat bara. Annars måste man ju fundera om inte krögarna diskriminerar och bör få sina tillstånd för alkohol indragna eller iaf prövade på nytt.

Att det finns grupper som representerar brott vet jag. Dom grupperna som bär skinnväst som en symbolisk klädsel är inte ens 1 procent. Resterande 99 procent ska därför nu enligt Polisen och krögare och andra myndigheter bl.a bli lidande och dömda som kriminella organisation.

Idrottsklubbarna använder en s.k Gympadräkt/fritidsoverall med deras logo och bil och MC klubbar bär skinnvästar eller jackor, kepsar t.ex. Vad är skillnaden?

Varför ska polis och myndighetr och krögare få diskriminera motorkulturen?

Är det människan eller kläderna som gör brottet?

Nej gott folk. Blir du nekad att komma in någonstans, glöm inte att det är förbjudet att diskriminera folk. Även för Polis och krögare.

Personligen vill jag säga att jag ALDRIG känt mig diskrimenard av Umeås Poliser eller krögare. Inte ännu iaf.

Cruis on men ta det lugnt i påsk

//BP

4 kommentarer

  1. Madeline

    Ryktena är tyvärr rätt.. Anledningen till att du inte är diskrimenerad ännu är på grund av att du syns i media & för att du inte ”tillhör rätt gäng”. Tro mej, man behöver bara vara sambo med någon i rätt gäng för att råka illa ut.

  2. Kalle M

    Du skriver alltid att ni skall bevara Raggarkulturen och angående västar så skriver du att bil och MC klubbar bär väst med ryggmärken
    Men Raggare har väl aldrig tidigare burit väst med rygg märke
    Det är ett påfund som tillkommit på senare år och är inte Raggarkultur
    En Raggare har skinnpaj utan ryggmärke eller en jeansjacka (Fodrad på vintern)
    MC Klubbs Wannabies ?

    MVH Kalle

  3. Big Papa

    Visst har du rätt i det Kalle.

    Men vad är kultur? Ska man bli långrandig säger vissa att kultur är något som förändras med tiden.

    Vissa säger att kultur är beständig över en viss tid.

    Det mest påstådda om kultur är att kultur ? lämnar kvar värderingar som blir kvar trots modernisering.

    Så visst ska vi bevara den svenska raggarkulturen men samtidigt låta den utvecklas på ett positivt sätt. Västar eller inte, där går åsikterna isär.

    Men enl min artikel ska vi/dom som bär dom inte diskrimineras för vårt intresse eller kultur. Väst är inte likamed kriminell.

  4. jonte

    vi har haft ryggmärke på våra klubbvästar sen 70-talet, så där har du fel. har funnits ryggmärken på både bil och mc klubbar lika länge ,iaf i sverige.
    BEVARA DEN SVENSKA RAGGARKULTUREN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.