Lugn valborg på Ersboda

Tror jag iaf. Va ute på Majbrasan på Ersboda med familjen. Stolt blev jag då man fick se hur mycket folk och vad fin brasa samt underhållning som va arrangerat. Nyktert till 99,99% med ungdomar som gladde sig åt brasans sprakande och smällare på behörigt avstånd. Har inte riktigt koll på vilka alla va som arr men ni hade gjort det bra. En lyckad familjefest!

Varför firar vi Valborg egentligen?

Valborg har firats i många många år och har inte ändrats något nämnvärt under tiden. Än idag firar vi valborg för att välkomna våren och för att vintern sakta men säkert ska lämna plats åt vår och sommar. När vintern och mörkret har hägrat under lång tid är det dags att våren kommer med stora steg.

Vi är väldigt beroende av solen och ljuset vi behöver detta för att må bra. När sedan vår och sommar har passerat oss är vi redo för att möta hösten och vintern. Att ha en dag att välkomna våren på är en ljus och fin tradition som förhoppningsvis kommer att finnas kvar.

Att det har funnits olika anledningar till varför valborg firas har dock ändrats till idag, idag står valborg för att hälsa våren välkommen. I.o.m detta betyder alltså även Valborg att bilarna och motorcyklarna som fåt vila i vinter ska ut ur sina iden. Att bevara valborg med dess mening att hälsa våren välkommen behövs när mörkret har funnits runt oss och saknaden av våra klenoder har vart stor;)

Innan jag går ut i solen måste jag också berätta att vi va ute och 1a maj cruisade lite efteråt igårkväll också, och lugnet verkade ha infunnit sig i alla hem. Träffade massa ungdomar vilka även dom verkade ha en lugn och gemytlig Valborgskväll.

En härlig Valborg som avslutades med underbart goda, stora och fettdrypande räkmackor hemma med barn och glada vänner.

Idag väntar lite garagearbete och byte av bränslepump. Kanske blir en tur i solen under bar himmel, vem vet;-)

Ha en underbar dag!
//BP

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.