Det gick troll på träffen

BPDet gick troll på träffen igår.

Rambler Gremlin (Gremlin=troll) från 1970.
Gunnar Lindberg också en trogen Måndagsgäst, dök även upp med sitt lilla ’troll’ denna kväll.

Rambler Gramlin som senare fick namnet AMC har en 3,3L rak 6a på 127 hästar under huven fram. Inte bakmonterad sokm på ’bubblan’. Nämner detta då Gremlin var USA,s s.k ’bubbla’ i folkmun. I USA utsågs den också till ’fulaste bil’ på 70-talet. Gremlin tillverkades mellan 70-78. I Sverige finns 25st kvar men bara 5 av dom rullar i trafik. 1972 utrustades bilen med en V8, en 304. Enl Gunnar ska det finnas en sådan stående i Sävartrakten.

Gunnars första bil va just en Gremlin. Det va 1980 och den bilen kommer faktiskt jag ihåg svagt också. För Gunnar gick det inte att glömma den klenoden så sommaren 2008 lyckades han hitta detta ’troll’ i Timrå. Fullständigt originalbil med 7600 mil på mätaren idag. För 20 år sedan fick den av någon anledning ett ansiktslyft gm lackering. Ser fortfarande idag ut som den just kommit från sprutboxen.

Förutom alla motorträffar här i Umeå väntar nu närmast Lyckesele motorvecka samt Boden cruising. Det kommer alltså att ’gå troll’ på flera ställen än Umeå i sommar.

Önskar Gunnar en fortsatt härlig cruisingsommar.

//Big Papa

En kommentar

  1. Gurli

    Hej Micke…ang ”Gremlin” stående i Sävar trakten…den ”står” inte längre,den är uppfixad och söt :o) en kompis som äger den….den kommer nog på wheels tror jag !
    See you !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.