Hundkoja

Visste ni att det va 50 år sedan den allra första Hundkojan lämnade fabriken i Cowley, som idag är mer känd som Plant Oxford.

Bilen var lackerad i Old English White och är känd under registreringsnumret 621 AOK.

Det tog exakt 50 år innan bilen återkom till Cowley och den visades upp när fabriken firade 50 års minnet av produktionsstarten av Hundkojan.

Totalt byggdes 602 817 Hundkojor på fabriken i Cowley mellan åren 1959 och 1968. Därefter flyttades produktionen till Longbridge där den förblev tills modellen slutade tillverkas. Men Hundkojan återuppstod som bekant 2001 och sedan några år tillbaka tillverkas den nya Hundkojan även i Oxford, så jubileet fick därmed en även en tro på framtiden. Hundkojans 50-årsdag firades officiellt den 22 till 24 maj i år.

På Umeås gator har fler och fler kojor dykt upp vilket gläder mig. Personligen har jag många minnen från hundkojor då jag verkligen nästan växt upp i dom. Min Pappa va en sann Hundkojafantast och tävlade under 60 och 70 talet med flertalet av dom. Minns ni Bengt Wännman, Stig-Arne Holmberg, Ingemar Burström m.fl. Jösses vilka minnen man har. Skulle va kul att än en gång få bevittna isbanerace och rallyn med dessa klenoder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.