BP, mer än en mack

 

Tänk att färgkombinationen gult och grönt kan vara så snyggt! Tillsammans med bokstäverna B & P blev det nostalgi. Själv kallas jag också BP bland vänner, men det har inget med bensinbolaget att göra. Många tror det då delar av min kropp bär taueringar med BPs logos mm.  och skåpar är fyllda med gamla BP saker som oljeflaskor osv. En hobby…

Många hävdar att BP är världens bästa oljebolag. Och visst kan det ligga något i det, BP är ju onekligen ett klassiskt gammalt brittiskt märke. Som från början inte alls hette Brittish Petroleum, utan Best Persian. Och vars logotype varken var sköldformad eller gul-grön, utan rund och blå-vit. BP – Blå Pumpen?

BP har verkat i Sverige sedan bilismens barndom. Tråkigt nog finns de inte kvar. Desto roligare är att man fortfarande kan hitta en hel del. Många små BP-mackar har blivit Uno-X. Ett värdigare öde än de stora, som 1993 blev Statoil.

BP Pysslingen. En gammal vän som även han finns med på kroppen min bland valkar och väck.

Godmorgon på er…//BP

En kommentar

  1. litentanta

    På atal om Bp så såg jag ju faktiskt en häftig bil här i stan i går, en gammal mattsvart, lite halvskabbig 😉 jänkare med just BP-emblemet på, hur läcker som helst även om killen som körde såg minst sagt…slut? ut haha!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.