Näst sista Måndagsgästen

Ture Forsman. Vet inte om jag behöver presentera vår gäst ikväll, eller Hedersgäst som han var.

Alla med olja i ådrorna har nog mött Ture en och annan gång. Ture åker både bil och MC och äger ett antal. Ska berätta om hans alster flera ggr, men ikväll dök han upp med sin Valiant.

Tures Valiant V100 från 1960 var en av de första som rullade på Umeås gator och antagligen den sista också. Ture köpte bilen den 1 Juli 1964, strax innan jag såg ljuset för första gången. I 45 år har han i ur och skur njutit av bilen som bruksbil. Som Ture beskriver bilen själv "den har bara gott och gott"

En renovering fick den 74 -75. Samma år som Helge Åströms på Grubbe stängdes och sålde ut allt från sin verkstad. Ture va självklart där då och kunde fynda en fabriksny växel låda för 250kr. Vem klara att göra en sådan affär? Ture hittade också nya skärmar till Vallan. Sen dess och än idag så går den och går. Många resor har det blivit mellan Umeå och stugan i Östersund. Men Ture har aldrig vart orolig då han vet vad Vallant går för och att han alltid kommer fram med henne.

En annan klenod Ture lovat visa mig är hans Indian Scout med sidovagn från 1922. Ser verkligen fram mot vårt nästa möte. Hoppas kanske det redan blir på Måndag till veckan.

Kul att du kom Ture och som du vet är du alltid välkommen tillbaka. Men banka inte kryckan i biltaket igen, för jag gjorde nästan på mig;)

Cruis on… //Big Papa

3 kommentarer

  1. john

    de taket kan inte va rakt.. höll på å få en chock när jag stog å små prata om bilen me han en gång å han tar å drämmer kryckan i taket för å visa att de ä en reäl bil 😀 hahahaha

  2. QE

    Se där, vad kul, stötte på ekipaget Ture och hans Indian på MC kvällen som var före Wheels.
    Hoppas du får kika i fotoalbumet, det var en höjdare.
    Får frossa än idag bara jag tänker på historiken till denna hoj.. otroligt!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.