Fryshusandan dag 2

Lika bra som den första dagen. Många olika föreläsningar. T.ex om hur man motiverar lågmotiverade. Tips, idéer och grupparbeten som gav ganska bra. Vände sig mycket till skolans arbete men va ändå givande för oss andra också.

Att lära sig, hjälpa varandra med hur man arr ungdomsarr var en annan del av dagen. Fryshusets nu uppväxta äldre ungdomar föreläste, om tips, misstag mm som jag tyckte va mycket informationsrikt. Gruppövningar och samverkan både lärorikt och underhållande.

Tyvärr va kameran i fickan mest hela dagen så det vart inte mycket bilder.

Efter en utsökt lunch på Äpplet, som vi naturligtvis bjöds på vilket inte gjorde den sämre;) va det dags för en väldigt intressant föreläsning om en studie en ung tjej gjort med Lathin Kings i USA där hon följt dom under tre år. Fantastisk tjej på föreläsa med ett fantastiskt underlag höll hon sina åhörare klarvakna rakt igenom. Långa givande diskussioner uppstod och tiden räckte som vanligt inte till. Nu samtalades det inte bara om hennes arbete utan om ungdomars situation här i Umeå och vart det är på väg att barka och hur vi kan förebygga det. Givande och bra alltså med högsta betyg av mig.

TOPBOY

-En huligans berättelse-

"Vi älskar att slåss, vi hymlar inte om det. Det är det vi är bra på. Slå först och hårdast!"

Detta va ett citat ur föreställningen Topboy som Fryshuset turnerar med och vi i klubben vart bjudna på. En fantastisk föreställning med dom gamla Umekillarna Ulf Stenberg och Emil Rosén. Många frågor som -Vad är en firma? Varför lockar våldet så starkt?  Vad innebär det att vara man idag? Och hur blir man det? En gripande föreställning som jag såg lockade fram tårar hos många då rollfiguren Tommy (Ulf) frågade hans pappa på slutet vart han fanns då Tommy va yngre och försökte berätta om hur han mådde och att han behövde vuxenstöd, att saker börjat gå för långt. snyft

Tyvärr vart bilderna suddiga. Men jag lovar att allt va sevärt och jag hoppas om ni får tillfället iatt se den att ni gör det… Helt suverän!!!!!!

Nej, nu måste jag göra annat än sitta vid datan. Grannfrun kan ju kalla mig datanörd om hon upptäcker det, men hon har fullt upp med paltkok och inte fick då jag smaka;)

Trevlig dag.

//Big Papa

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.