Östra Ersbodaskolan får vara kvar!!!

Möte idag 19/11 kl 19,00 i Matsalen på Ö-Ersbodaskolan om att behålla skolorna och öka lärartätheten. Själv hinner jag inte gå, men hoppas att många andra kan…

Mitt bidrag och stöd kring detta har jag också skrivit en insändare till våra lokala tidningar som lyder så här;




"För-och grundskolenämnden i Umeå har beordrats spara stora miljonbelopp på våra barn/ungdomar som har framtiden för sig? Förslag är att Östra Ersbodaskolan bl.a ska läggas ner?

Fryshusandan har hållit seminarium i två dagar här i Umeå för oss som aktivt finns i våra barn och ungdomars närhet. Allt från föräldrar, soc, skola, polis, föreningar, politiker, elever m.fl, ja alla va representerade och samtalade i våra barn och ungdomars nu och  framtid. Jag tycker själv att allt jag fick va med om gav mig mycket energi och också en tro på våra ungas framtid.

Varför då?

Alla, ja just det, alla var helt eniga att besparingar EJ kan göras mer på våra unga. Idag är klasserna för stora. Lärartäthet och trygghet saknas. ”Luft” i form av lokaler, lugn och ro är obefintlig men ett måste. Fritid för icke idrottande närmast obefintlig. Idrottande unga slåss om plats att träna. Utanförskap,Droger, mobbing, kriminalitet, gängbildning, alla faror står vi dörren. Vuxnas närhet saknas både hemma  och utanför hemmet i många fall. Orsakerna till detat är många. Men allt detta var alla överens om att vi måste satsa på just NU! Ja, nu, innan det gått för långt.

Nu är det val snart. Med anl av detta anser jag att det är din skyldighet om du bryr dig om våra yngre att ta reda på vad våra politiker kommer att göra om dom vinner.

Känns för mig tryggt att ha hört alla representanter ha samma inställning om vad vi måste göra, så med andra ord kommer skolan att få finnas kvar och ungdomarna kommer att få en tryggare framtid, vi va ju överens om det. Eller?"

God morgon

//Big Papa




7 kommentarer

  1. Joel

    Jo du varför hinner innte du komma då vad har du att göra en Torsdags kväll nog kan du komma du har inget jobb att gå till som många andra har, du drar ju bara runt om dagarna och fikar och käkar här och där ställ upp för skolan
    MVH Arbetare

  2. jonna

    Joel. För det första, vad har du med att göra vad Bp gör en torsdagskväll?? För det andra så kan man ha planerat andra saker innan man har fått höra att det ska vara ett möte om skolans framtid. Sen så vet jag att Bp gör så mkt mera än att bara fara runt och fikar överallt. Han är den som söker hjälp så vi i klubben kan hjälpa ersbodas ungdomar. Varför är det ingen som förstår hur mkt jobb det ligger bakom det vi försöker göra?
    Jag får fråga dej då Joel, var du på mötet och kämpade för skolans framtid?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.