Lokaltrafiken på 2000-talet

Vart är vi på väg? Bussarna är det alternativ vi bör resa med, tryggt och säkert. Gäller detta i Umeå också?

Min son kom hem från en bortavistelse igår och hade glömt ladda sin tel med ström så den va död sen några timmar tillbaka. Han anländer med landsvägsbuss till Vasaplan för buss byte. Han springer förtvivlat runt och försöker hitta ngt ställe att köpa biljett på, men allt är stängt. Telefonen är död så han kan inte köpa med sms eller ringa till mig och be om hämtning.

Alltså vi lever på 2000-talet och man kan inte ens köpa en biljett kl 21 nere på stan, eller i vart fall inte hitta ett ställe inom rimligt avstånd som säljer biljetter.

Är det verkligen så idiotiskt planerat för oss umebor? Har visst förståelse för varför chaufförerna inte ska hålla på med kontanter, men vart är tryggheten för den unga, eller för den ensamma kvinnan som kanske måste gå hem i mörkret en sånn här gång?

Nu hade pojken turen att chauffören på bussen va en med hjärtat på rätta stället så han bjöd min son på resan och en trygg hemfärd. Stort tack från mig till dig som brydde dig mer om pojken än era regler. Tack!

//Big Papa

Ps. Bygg om en p-biljett automat för vuxen och barnbiljett och ställ ut på vasaplan. Enkel fungerande lösning. Går att ställa vid många hållplatser också. Dom finns ju klara, bara att måla annan färg eller nått;) Jösses, man ska då fixa allt;) Gomorron…..

En kommentar

  1. Kunnig

    Länstrafiken Västerbotten började i fel ända, men automater kommer att placeras ut under 2010 på flera ställen i stan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.