Kommer ni ihåg?

Comfort Amazonen. Den vackra Volvo Amazonen byggdes för banracing av bilsportföretaget Comfort Racing. Amazonen blev klar i slutet av banracingsäsongen 1976 och byggdes av Slim Borgudd och Bruno Mårtensson. Bilen var en 123 GT från 1967. Bilen byggdes för SSK- serien och avsikten var att testa och utvärdera företagets produkter. Comfort Racing var ett av de ledande företagen av biltillbehör och trimprylar under den här tiden…

Enligt rykten försvann Amazonen till Holland där den kördes i några tävlingar för att senare skrotas. Faan va den va grym!!! Hade den uppsatt på mitt tonårsrum:)

Tragiskt. Men så äre med många av våra gamla minnen. Min gamla RallyAmazon som byggdes av en Åström här i stan körde jag några rallytävlingar med på -80talet, bl.a en SM deltävling som blev väldans dyr;) Avåkning i I20 skogen kostade en bakaxel och i övrigt hård körning en rasad vxl-låda. Så går det när man ville fösöka spöa Mikael Eriksson vilket va rätt omöjligt, men vem insåg det i den åldern, man va ju bara bäst:/ Men på 170 hk va det ett roligt gädd drag att rusa fram genom skogen med så länge det varade eller man hade råd;) Sen bidde det en folkracare av den och idag torde den kanske vara återvunnen plåtburk eller nått tyvärr:/ Gomorron..

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.