Pensionsparande?

Va ä de?

Asså man är snart 50 år, visst svårt att tro då man ser mig va;) 25-26 gissa du säkert;) Men så är det… Om några år.

Man kan ha kul på andra ställen än baksäten också kan jag tro:)

Funderat på pension ngt? Inte jag iaf. Länge dit och varför bry sig nu har min tanke varit. Förr hade man ju sin pension bara sådär, serverat och klart. Tryggt som jag tycker det ska vara. Numera sen massa år tillbaka sparar man sina pengar i ngn form av lotteri tyck jag det verka som. Begriper inte mycket av pensionssparande med alla de delar som det verkar innehålla..skratt.

Jag minns då dom skulle ändra pensionen/sparandet vilken oro det blev hos folket. Själv kunde jag inte heller riktigt förstå hur regeringen kunde göra så mot oss. Men men tänkte jag, det blir nog bra.

Har ofta fått stora kuvert hemskickade som innehållt massa info som jag inte riktigt hängt med på. Ärligt talat har jag ibland inte ens öppnat dom:( Tror inte jag är ensam om det;)

Iaf satt jag och kikade runt lite på nätet igen ikväll. Försökte förstå:/ Det enda jag kom fram till va att jag nog blir fattig som pensionär ekonomiskt men rik på härliga minnen ist;) Känner mig nöjd med det å;)

//Big Papa

3 kommentarer

  1. Pensionsmyndigheten

    Hej Big Papa!

    Pensionen består av tre delar: den allmänna pensionen, tjänstepension och eventuellt privat pensionssparande.
    Det orange kuvertet är det Pensionsmyndigheten som skickar till dig, med uppgifter om hur mycket du har tjänat in till den allmänna pensionen, information om ditt premiepensionssparande samt en prognos på hur mycket du kan komma att få i allmän pension.
    På vår hemsida kan du göra en prognos för att få en helhetsbild om hur din pension kommer att bli, där får du uppgifter om både allmän pension och tjänstepensionen. http://www.pensionsmyndigheten.se/prognos
    För att logga in behöver du ha e-legitimation eller en personlig kod. Om du inte har någon kod så kan du beställa den här: http://www.pensionsmyndigheten.se/BestallPersonligKod.html

    Hälsningar Maria, Kundservice Pensionsmyndigheten

  2. Mikael Bergström

    Svar till Pensionsmyndigheten (2011-12-07 12:51)
    Tack Maria
    Jag ska kolla in där och försöka sätta mig in i hur allt funkar. Men nog va det bättre förr;)

    God Jul önskar jag dig!!! 🙂

  3. Pingback: pensionsparande | ordwebbplatser.eu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.