Öresundsbron

Rätt grymt egentligen. Har vart sugen länge på Danmark, Tyskland. Jag menar grannarna som jag aldrig besökt av ngn anledning. Tankarna har iaf funnits ett tag och häromdagen hamnade jag i ett TV program om bron som numera gör resandet mellan länderna skitenkelt:) Programmet va bra och handlade om miljöförstöringen som oroat många om bron skulle byggas vilket snarare blev bättre för djuren och växterna som lever i havet. Jaja, nog om detta nu. Sen hade vi ett snack idag jag och en kompis om att resa till Danmark åsså självklart till Tyskland, i Tyskland säljes ju billig Mummelman bl.a;) När jag sedan öppna datorn hade jag en länk som jag ramlat över till en sida om Bropass?

Kollade in den länken och hittade mycket bra info om bron, priser mm för resandet. Om fördelar om man reste mycket och t.o.m resmål och annan nyttigt "bra att veta" information. Att det kostar pengar att köra över visste jag inte, borde kanske räknat ut det, men här på sidan hittar man förklaringar till kostnaderna samt hur man också kan få andra rabatter, inte bara till överfarterna mellan Sverige och Danmark:)

Havsfrun, som jag minns från programmet "Solstollarna"
och Winerbröd med choklad i mitten;)

Resmålen i Sverige för danskarna eller för den icke beresta svensken finns där samt självklart resmål på den danska sidan. Sidan innehåller också bra info om trafikskillnader mellan länderna som hastigheter och vägarnas skick t.ex. Skitbra för mig som t.ex ska vidare mot Tyskland;) Jag fasnade också i en historiaberättelse om förbindelsen mellan Sverige och Danmark:) Bra läsning som va informativ. Allt tyder just nu på att jag antagligen måste bege mig dit:) Jag tror inte så mycket på sånna här "tecken" men däremot säger man ju aldrig nej till en Mummelman och att resa med trevligt sällskap, så nu äre bara att packa gumman;)

//Big Papa

En kommentar

  1. Per

    Tjena moss!

    Den sidan har jag också kollat inför vår semesterresa i sommar, ska man köra över bron fler ggr än typ två, som det blir under en semester, så ska man köpa ett bropass, annars så blir det billigare och köpa en ”tur och retur”-biljett 🙂
    Eller två enkelavgifter rättare sagt.
    Glöm bara inte att förstärka fjädringen på eventuellt fordon innan du åker 😉

    Hälsningar från oss på rätt sida Mjölkvägen :p

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.