1971, hur gick det till?

 Årets bil en Sittåträng GS? Jösses vilken bil det va. Rätt rolig och pigg. Jag och min gamle vän "knasen" stal lite då och då hans pappas bil och lekte av oss i skogarna. Ja jösses vilken odåga man vart;) Men både hans pappa och min tog oss på bar gärning mången gång för vi rådde inte motståfrestelsen av att åka Citroën fort i skogarna. Sen hade dom en rätt rolig hastighetsmätare som bestod av en rulle..skratt.. ja jösses… Årets bil?

Den samlade motorpressen hyllade den aerodynamiska (så aerodynamisk en luftkyld bil nu kan bli) coupén och kombin med boxermotor och framhjulsdrift vilket jag idag inte riktigt förstår. Visst va den unik med en ovanlig teknik i en bil, men;)

Det var första gången vi fick se luftfjädring i den här storleksklassen, vilket var ett viktigt skäl till att den låg så fint på vägen. Skivbromsar på alla hjul och känslig kuggstångsstyrning bidrog också. Inget fartmonster med en luftkyld 1- och 1,2-litersmotor på 55 och 60 hästkrafter, men den gick ändå för oss småbusar att få och gå snabbt i skogarna:)

//Big Papa

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.