Sjukvårdens personal

I helgen va vi med om en olycka då ena pojken gjorde illa sig rejält med en yxa. Med anledning av detta måste jag få nämna ngt jag iofs redan visste.

Ambulanskillen och tjejen som jag själv aldrig hann med att träffa började resan till NUS på ett gudomligt sätt med deras underbara sätt att ta hand om pojken. Lugnet från pojken främst och alla andra inblandade kom direkt dom anlände till olycksplatsen.

Inne på akuten mötte jag upp gumman och Edde. Där togs vi omhand av sköterskor och läkare med trygga händer och enormt stor värme. Alla lika glada och trevliga trots att dom haft en dag med full fart på akuten. Märktes inte alls. Vilka otroliga människor det finns som klara ta hand om oss då något händer. 

På röntgen va det en ung man och kvinna som tjänstgjorde och som hjälpte Edde. Samma bemötande mot både pojken och mig. Vilken personal NUS fångat:)

På Barn 2 dit vi skickades för väntan och övernattning då operation va klar mötte några trevliga "syrror" som på samma proffisionella sätt gav oss en trygg känsla som om man vore hemma. Edde va så nöjd att va det inte för alla kompisar på campingen hade han gärna stannat några dagar. Ni är värda allt beröm och uppskattning från både oss vuxna och från Edde. Operationen som blev på natten, samma sak.

Hela yxeggen va mellan vadben och skenben och fick sys i omgångar.

Underbar personal som sedan skickade oss till uppvakningen där nattpersonalen fick oss att nästan vilja stanna kvar:) Inte bara Edde blev omhändertagen utan även en utsvulten pappa:) Ca 01.30 va jag och Edde tebax till gumman på Barn2 som hade blivit bjuden på nattamackor och TV spel, så hon gick ingen nöd på.

Midsommardagen kl 12 va Edde och vi åter mot Tallbackens midsommarfirande där hela campingen väntat på Edde. Härliga människor:) Edde blev så gla…

Önskar er alla inblandade och till alla er andra som jobbar med oss olyckskorpar och andra sjuka en riktig trevlig sommar för det är ni absolut värda. Jag hoppas också resten av länet får en lika bra sjukvård som vi umebor får, iaf minst en riktig ambulans nära till hands då det behövs.

//Big Papa med hela familjen

Ps. Edvins mor, som normalt är väldigt tillmötesgående va inte det nu, då Edde ville köpa en motorsåg för försäkringspengarna? Yxan va inget kuligt verktyg ju;) Ja si fruntimmer;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.