1973, gummans år.

Audi 80 va detta år Årets bil. En bil som jag faktiskt aldrig haft. Tror inte jag ägt en enda Audi faktiskt. Det närmaste va väl en Passat från 74 tror jag med stylade bakljus;) På den tidn klistra man stripes både här och där..skratt.. Jo faan.. Jag hade en Audi 80 en gång som jag lackade på KJ,s billack och sedan sålde till Heribert Johansson på Sofiehem. BMW grön va den i två toner:) Heribert va en av de gamla som bara la skruvmejseln mot örat på ventilkåpan så visste han allt om motorns kondition och inställningar. Dom kunde den gamla stammen..

Personligen tycker jag nog hon va rätt grym, vacker och med fina former… Ööö biln asså;) Jag såg knappt hon bredave först…. 😉

När Audi ännu var ett parallellt märke till VW lanserades Audi 80 nästan ett helt  år före motståndaren Passat. Audi 80 vann nätt och jämt över söta Renault 5 och gjorde underverk för att lyfta ett exklusivt varumärke som var på väg mot nya höjder. Denna 4-dörrars sedan var extremt lätt för sin storlek (4,24 m), vilket gav mycket bra prestanda med motorer på 1,3 till 1,6 liter. Precis som VW Golf GTI, lanserade Audi senare sportiga 80 GTE med bränsleinsprutad 1,6-litersmotor på 110 hästkrafter.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.