1974. Äntligen en familjeklassiker på ”pallen”

I vår familj har det rullat mången mercedesar. Att det äntligen blev en utmärkelse Årets bil va på tiden. Just en från 1974 kommer jag inte ihåg att vi haft, men blandat från 60, 70 och 80-talet med diplom och andra utmärkelser för att ha kört dom över 100 tusen mil fick fars gubben ett par gånger. Den Mersa jag minns bäst va ändå Prins Bertils gamla 250S Limo som pappa köpte. Måste ha vart på senare halvan av 70 ngn gång. Den hade jag gärna haft kvar idag.

Tommy Strand från Tärnaby, en gammal kompis från 80-talet hade en 450 (mörkblå) som vi hade mycket roligt i. Någon vet kanske vart den gamle "truckern" tagit vägen och finns idag? En alltid glad och trevlig kille.

Trots att S-klassen presenterades redan 1972, blev den stora nya Mercedesen (5 meter lång) förknippad med den mäktiga 450 SE/SEL som kom 1975. 450 S var den första modernt designade modellen från Stuttgart och hade horisontellt placerade strålkastare istället för de tidigare vertikala.

Bilens främsta tillgång var dess prestanda som kom från den nya 4,5 liter stora V8:an med bränsleinsprutning och drygt 200 hästkrafter. 3-växlad automatlåda och differentialbroms (tillbehör) stal en del av den rekordhöga effekten. Kommer ihåg från Tommys 450 att det va grymt mycket att åka med:) Iaf på den tid,n 😉

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.