Micran, årets bil -93:)

Ja sånna har jag haft några av, närmare tre st:) Perfekt bil ur ekonomisk synvinkel då man pendlar. Krocksäker? Nja host…. Knäckte några då jag bodde i Nordmaling och pendlade till Umeå. Minns med ett leende då man samåkte och det va min vecka att köra..skratt.. De stora grabbarna från Nordmaling klämdes i en Micra längs E4an.. Ja jösses säger jag bara. Men den va bra då man fick punka, två lyfte och en skruva däck;)

Visserligen tillverkades Micra i Storbritannien, men den var designad i Japan vilket ingen tidigare vinnare av Årets Bil hade varit; Primera kom tvåa 1991. Micra blev mycket uppskattad för sin runda kompakta form som fick den att se mindre ut än den faktiskt var (3,7 meter). Även byggkvaliteten fick beröm och var högre än vanligt i budgetbilar. Motorn var den första på den europeiska marknaden under 1,0 liter med 16-ventiler och dubbla överliggande kamaxlar – dessutom mycket bränslesnål, perfekt för pendling som jag nämnde:)

Micran va också rätt lättskruvad vilket va bra då den gärna ville rosta både här och där;) Men priset på dom va och är rätt för dom som fortfarande rullar.

//Big Papa

2 kommentarer

  1. Mikael Bergström

    Svar till Per (2012-07-29 15:27)
    Underbart!!!!!! Ser fram mot ankomsten:)Blir nästan lite avis då jag bara för några år edan fyndade en men pga plats mm fick avstå. Ångrar det idag…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.