Jppiiii!!!!!! Jag kan äta chips

Jag som trott mina problem som till hundra procent stämmer med utredningen om trafikbullrets konsekvenser va orsaken till mitt mående:)))))))))

Vårt största miljöhälsoproblemet vi har idag är trafikens buller, enl Sveriges Radio. Alla de som utsätts för trafikbuller blir mer stressiga, som leder till att adrenalin och andra stresshormon sänds ut till kroppen, blodtrycket stiger och immunförsvaret påverkas. På lång sikt om kroppen utsätts för detta under en längre tid så ökar man risken för at få hjärt- och kärlsjukdomar. Det är den vanligaste dödsorsaken här i Sverige. 

 

Till att börja med har vi sömnstörningar som anses som ett av de största och allvarligaste problemen och det här påverkar hälsan i övrigt eftersom sömnen är så viktig för hur vi mår och hur vi presterar. Stämmer så överens med mig.
De senaste decennierna har man också sett att det även kan finnas andra effekter och då är det framförallt fysiologiska stresseffekter som man tittar på. Det här kan på lång sikt påverka risken för att få annan hjärt- och kärlproblematik. Tror? Kolla in mig bara så kan vi ändra tro till  vi vet 😉
 

 
Alltså har mina år med raka rör och kraftigt överdrivna dimensioner på avggassystemet bidragit till min nedsatta hälsa, inte som doktorn sa då 🙁 Han skyllde på för mycket chips, cigg, choklad kombinerat med lathet och min allergi mot Gym:/ Fast jag mår bättre nu sen doktorn gav mig en rejäl örfil måste jag erkänna. Hmm fast å andra sidan va det ett tag sedan jag la av med att trimma avgasrör också å, hmm 😉 
 
//Big Papa