Kvinnoförtryck? Näheee :/

Vad är då kvinnoförtryck när man i Iran inte låter kvinnliga studenter läsa högskolan? Det har ju visat sig att kvinnorna får bättre betyg än männen, då utestängs dom direkt av de religösa ledare som styr? Nu ska det bli enkönat på högskolan. Sjukt!!!

Hur ända in i h-vete kan vi acceptera detta? I vårt land är det säkert inget bättre heller många gånger. Varje dag ser man spår av kvinnoförtryck. Är det inte på tiden att vi svenskar börjar säga ifrån.

Har många religösa kompisar från Sverige och från arabvärlden som själva håller med om att mycket är sjukt. Ta t.ex när jag satte mig bredvid kompisens fru och började prata. Då flyttade hon sig för enl deras män och religon måste det va en plats i mellan och helst måste deras man sitta mellan också? Fullt normalt eller? Täckt huvud ska vissa kvinnor ha. Kvinnor. Varför har då barn i skolan det? Kvinnor? Frivilligt säger föräldrarna. Hur kan saker man hårt fostras till vara frivilligt? Jag försöker respektera mina vänner, men kan ändå inte låta bli att påtala för dom hur förtryckande jag anser att det är, och många av killarna håller med, men "kan" inget göra åt det  :((((

Själv är jag Agnosticer och försöker leva efter att alla är lika värda och har samma rättigheter och skyldigheter oavsett bakgrund eller kön vilket jag tycker känns ganska rätt.

Tiden och platsen är till för oss alla.

//Big Papa

 

4 kommentarer

  1. Pilens

    Kan bara hålla med. Bor man på Ersboda ser man en hel del av det här, tyvärr.
    Vart är den feministiska rörelsen när man diskuterar religöst kvinnoförtryck?

  2. Minna Grenholm

    Ja va ska man säga! ”all YOU need is LOVE!” Det finns så många sätt att nå fram och inget borde vara fel. En omsorgsfull ödmjuk tanke – behöver en handling! Så mer kraft ut i världen!

  3. Kurre

    Det enda som du grinar över när ditt land tas över av främlingar är att vissa går i slöja eller att det är synd om kvinnor från andra kulturer. Jag kan säga att de främlingarna tycker synd om just dig pga ditt dekadenta leverne så vem har rätt egentligen? Acceptera att kulturer är olika och vill du inte att Sverige ska bli hela världens flyktingförläggning så kan du alltid försöka påverka utvecklingen men lägg ner det patetiska snacket om att just dina värderingar är de rätta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.