Harley Davidsson

Tänkte lägga ut lite bilder ett tag framöver på gamla klenoder som jag vill lära känna bättre. Är ju sjukt sugen på en Electra eller om pengarna inte räcker, en Kawazaki 2000cc En Custom hoj som är rikigt grym:) 

Men det är en Harley-Davidson (HD) jag vill ha främst:) HD är ett amerikanskt motorcykelfabrikat grundat 1903 av William Harley och bröderna Walter, William och Arthur Davidson i Milwaukee i Wisconsin. Det var Harleys konstnärliga Aunt Janet som designade Harley-Davidson-loggan på tanken. Första gången den målades var med guldinramade röda bokstäver på en pianosvart tank. Troligen var det därför som Harley hamnade först i firmanamnet. Med hjälp av en effektiv marknadsföring konkurrerade man ut andra märken, och överlevde bägge världskrigen och depressionen.
1903, den första HDn
1969 övertog AMF, American Machine and Foundry företaget och drev det i ett tiotal år, vilket var en nedgångsperiod både avseende kvalitet och föräljning. 1981 köpte 13 personer i företagsledningen loss företaget från AMF i ett försök att vända trenden. Det gick dock trögt, allt färre motorcyklar såldes, och inom ett år tvingades man avskeda 1 800 av företagets 4 000 anställda.
1945 började dom fått stil som synes:)
 
Evolutionmotorn utvecklades 1984 och efter ytterligare ett konkurshot så skedde en nystart. Man höjde kvalitén, ändrade om i ledningen och i marknadsföringen efter japansk modell. Med hjälp av en samtida MC-boom i hela världen så blev det "nya" Harley-Davidson en framgångssaga svår att kopiera.
 
År 1986 tillverkades 22 000 Harleys, 2006 352 000. Idag sker slutmonteringen av motorcyklarna antingen i Kansas City eller York. De berömda fabrikslokalerna i Milwaukee på Juneau Avenue är idag renoverade och används till utbildningslokaler för mekaniker och handlare.
Åsså min Electra då;) -Sen;)
 
Harley-Davidsons motorcyklar är kända för sitt motorljud och sina klassiskt designade motorcyklar.
Till den står i garaget får jag väl åka BMW, Cresent eller allra värst bakpå Åkes Winge och kalla mig Baby Biker ist då:( Gomorron!
//Big Papa
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.