Vad har kändisarna gemensamt?

Vad hade Frank Sinatra, Richard Nixon, Ronald Reagan, Dean Martin, Sterling Hayden, Desi Arnaz och Lyndon B. Johnson gemensamt tror du?

Jo de ägde alla en Dual-Ghia! Varför just denna bil då? Jo, det blänkte av glamour över Dual-Ghia och det var exakt vad många amerikanska kändisar önskade att omge sig med. Det fanns så många Cadillac och Lincoln på 50-talet. Verkligt statustyngda vagnar, men de kördes av alla med feta bankkonton. Dual-Ghia var dyrare och tillverkades mer hantverksmässigt med en planerad produktion av endast tre bilar i veckan. I verkligheten blev det betydligt färre! Bilen byggdes på ett dodgechassi som va något nedkapat.

Man kan ju faktikst rätt enkelt se vart den lyxiga instrumenteringen är plockad från:) Chryslers produktionsbilar!

Av 1956—1958 Dual-Ghia tillverkades enbart 117 bilar totalt. Av dessa var två hardtop coupes, övriga 115 var convertibles. Det var i en tid då öppna bilar sattes i samband med personlig lyx och sportighet. De riktigt rika åkte antingen öppet eller i strikta limousiner. Visst kan man erkänna att bilen hade pondus:) Jösses, vill ju ha en sånn å…:/ Suck, får sova lite och drömma om den ist;)
 
//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.