Solfilm nu?

Tja varför inte. Visserligen är sommaren över och har inte lämnat så mycket solminnen efter sig, men vem vet, nästa sommar kanske det behövs solskydd:) Nu ska ju våra alster som oftatst ställas bort varför man kan passa på att pyssla om dom och förbereda sig ist.

Solfilmsmontage har man ju testat några gånger med olika resultat;) Det absolut "kletigaste" minnet jag har från en Granada kombi va just montering av solfilm..skratt.
Vi bodde på Ystarvägen jag och storbarnas mamma. Höll som mest bara på med bilaffärer på den tidn. Vi pratar mitten på 80 -talet just nu. Bl.a köpte jag en mycket fin Granada kombi som jag direkt satte gardiner (med skruvar;) i skåpet. Gissa om man brydde sig mycket om kanalsömnad, sömnsmåner och sicksack på den tidn.skratt.

Iaf va det en dag jag ramlade över en sensationell nyhet, Solfilm på burk. Precis, en helt vanlig sprayburk som det bara va att spraya upp ifrån och ner, vågrätt. Innehållet skulle då rinna ner och fördela sig över rutan. Resultatet då av 180kg fläsk instoppat bak i skuffen (va stor på den tidn) va inte bara en sprayflaska utan många för att få mörkret, och en massa kladd.skratt. Jo nog rann det ner efter rutan nog. He rann inte bara nerför rutan och kladdade ner utan fyllde snabbt koffertens alla väggar, skrymslor och vrån som bästa rostskyddsbehandling..skratt. He gick int å få stopp på……. Ja, det montaget gav mig inte direkt något solskydd då jag äntligen kom ut ur kofferten, men ett roligt minne och en stor erfarenhet och lärdom att solfilmsmontage på 80-talet iaf inte va min grej.

Känns högen igen;)

Nu för tiden finns ju så mycket bättre saker. Hittade ett solskydd som jag tycker verkar mycket enkelt att montera. Ett solskydd som inte verkar ge varesig kladd, spill eller fula kanter. Visst, den kanske inte ger de roligaste monteringsminnena, men dom har jag ju redan fått, så nu får kvalitén vara det huvudsakliga att lägga till minnesbanken. Sen att det bara är 130kg fläsk denna gång gör ju att man kommer lättare lös från kofferten också;) Men det absolut bästa i mitt stressiga liv är att den monteras runt om på bilen på bara några minuter;)

Nej, nu vänta jobb och att välta barn ur sina sängar. Gomorron och mycke nöje i garaget.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.