Nokian går sin egen väg

Däcktillverkaren Nokian Tyres är inte så förtjust i EU:s däckmärkning utan lanserar istället en egen märkning. Klassificeringen liknar den som finns på EU:s däckmärkning och informerar om hur bra det dubbfria vinterdäcket är i nordiska vinterförhållanden.

 – Med hjälp av vår egen däckmärkning vill vi lyfta fram vintersäkerheten på våra däck. Den nya vintergreppmärkningen säkerställer att nordiska konsumenter väljer rätt typ av dubbfria vinterdäck för nordiska förhållanden. Den underlättar också däckåterförsäljarens arbete enl Nokian Tyres kommunikations- och marknadsdirektör. Enligt Nokian Tyres så tar inte EU:s märkning hänsyn till verkliga vinterförhållanden i Norden utan en bygger på förhållanden i andra delar av Europa.

Jag har kört mycket med olika sorters dubbfria däck och har varit riktigt nöjd. Regummeringar som varit mycket på tapeten, även dom va jag nöjd med. Visst finns väglag där dom biter sämre, men även tvärtom. Jag brukar säga att om man kör mycket landsväg passar dubbfritt perfekt.

//Big Papa

2 kommentarer

  1. Mikael Bergström

    Svar till Anna Karin (2012-10-26 23:40)
    Du det va så lite så:) Roligt att göra någon glad. Men du, skvallra inte för någon för då kanske jag inte får göra annat;)) Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.