Kyrkan, nej tack

Än en gång fick jag bli besviken på vår svenska kyrka. 2008 gick min far bort och jag blev då gravrättsinnehavare. Så långt okej. Vi anlitade då så klart en begravningsbyrå som jag inte belastar för detta, men som såg till att stenen renoverades och monterades på plats igen.

Igår fick jag ett brev från kyrkan att jag kan anlita kyrkogårdsförvaltningen för att pappas sten inte står säkert? Nu har dom tippat omkull den? Jag kommer troligen att få betala flera tusen för jobbet för att få den rest igen? Det räckte alltså inte med dom 20 tusen för att ge pappa en enkel begravning plus den kostnad farmors hade och den skatt man betalat hela livet, både jag, min familj m.fl som har berörts. Nu efter 4år dömer dom ut sitt eget arbete och ska ha mera betalt? 

Jag trodde det va att skända gravar och olagligt att välta gravstenar.

Jaja. Nu har jag fått på mig till nästa år att se till att stenen är säkert monterad. Men jag gissar att jag själv knappast kan lösa problemet med egna lösningar för att få den säker. Gissar att kyrkan gör detta för att ta igen alla saknade intäkter från folk som begär urträde.

//Big Papa

Ps. Självklart stöttar jag att kyrkogårdarna ska vara säkra. Anser bara att jag redan betalat för det och tror inte säkerheten är enda anledningen;)

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.