Inget sms förbud

Regeringen har sagt nej till ett förslag om ett förbud mot att sms:a medan man kör bil.Tidigare i år bad riksdagen regeringen att utreda saken, men nu säger infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) att man inte inför något förbud.

 
I stället ska man använda den kunskap man fått genom utredningen. Regeringen vill förtydliga trafikförordningen i stället för att införa en lag mot sms:ande i bilen.
 
Trafikverket ska få i uppdrag att upplysa trafikanterna om riskerna med att använda mobiltelefon medan man kör bil. Närapå fyra av fem svenskar hade velat se någon form av lagstiftning mot att använda mobiltelefon medan man kör bil.
 
Man kan riktigt ironiskt se när svenskarna nu får den informationen, att det är farligt att sms:a alltså;) Måste komma som en chock för de flesta bilister;) Visst är det inte bra med förbud i alla lägen, men i detta fall? Va hade det gjort?
Gomorron
 
//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.