Starten har gått i MC Rallyt

Medan hela världen höll andan brakade Monte Carlorallyt igång med ett jättarnas krig – Citroën med Sebastian Loeb mot nykomlingen VW och Sebastien Ogier. Två sträckor in i rallyt leder …

Många, inte minst det nya VW-teamet, har undrat hur världsmästareteamet Citroën skulle stå sig mot ett Volkswagen Motorsport som laddat stenhårt till premiären i WRC med sin nya VW Polo R WRC.

När två sträckor var undanstökade inför lunchuppehållet och servicen kunde publiken notera ett oavgjort resultat, 1-1, och ett tiosekundersförsprång för Citroën/Loeb. Världsmästaren Loeb fick stryck på första sträckan och vann den andra och i täten förefaller det bara handla om två förare – fransmännen Loeb och Ogier.

Bakom de två finns en kvartett av förare som slåss om tredjeplatsen i ett rally som ska pågå ända till lördag kväll. Daniel Sordo, Citroën, Juha Hänninen, Ford, Tierrie Neuville, Ford samt Mikko Hirvonen i Citroën tog alla det lite lugnt och är därför bortåt en minut efter täten.

På Torsdagen körs  sex sträckor. Under fredagen körs sedan tre sträckor före lördagens avgörande med fem långa specialsträckor, bland dessa berömda Col de Turini-sträckan som körs tre gånger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.