Gold wing Bagger

Kolla nya Baggern sa mina vänner. Honda Gold Wing har alltid varit unik och stått ensam i sin klass.

Modellen lanserades som GL1000 1975, då var dess boxermotor fyrcylindrig och kändes mycket olik andra standardmotorer på den tiden.

En sex-cylindrig, 1500cc motor tog över 1987 och såg till att Gold Wing återigen utsågs till kungen av bekväma långfärdsmotorcyklar. GL1800, debuterade år 2000, fortfarande med en sexcylindrig boxermotor, nu med ännu mer kubik, vilket gav Gold Wing en ännu högre status som unik och oslagbar touringmotorcykel.

Ingenting har förändrats idag, men en trend som poppat upp det senaste årtiondet i USA, är att man skapar avklädda touringmotorcyklar. Folk kör omkring med ryggsäckar, en avklippt bakskärm för att få det äkta amerikanska stuket. Denna typ av motorcykel har blivit känd som en "Bagger". Med en kombination av styrka, praktisk och spännande har stilen inspirerats och lockat till sig en yngre kategori knuttar. Honda, svarade på kundernas behov och önskemål genom att bygga en ny typ av Gold Wing vid sidan av originalet.

Alltså, nya Baggerna från Honda! Urk… sorry

Strippad, snygg och smidig är Gold Wing F6B Bagger. En strippad Gold Wing, med låg ruta, sidoväskor och ny slimmad dyna. Den smidiga och läckra 1800cc boxersexan sitter som hjärta i denna modell. En unik och annorlunda modell som verkligen sticker ut och med en komfort liknade den äldre brodern GoldWing. En unikt designad touring motorcykel. GL1800

Åke kan ju få några avbrutna oljestickor iaf;)

OBS: Nu är detta inte mina ord utan Hondas egna. Personligen gillar jag föregångaren, typ Åkes (säg inget till han) Gold wing är inte min hoj men tycker den är rätt snygg ändå. Den här nya Baggern som är på bilden hade jag som sagt hört mycket om och att jag måste kolla in den. Men tyvärr blir det inga oljestickor utdelade av mig utan möjligen 3 sprängda kolvar. Men vem vet i framtiden om jag ångrar mig. Det är som med smaken, man kan ändra sig och lära sig tycka om då man blir äldre;)

Nu äre dagar kvar till mässan bara å då lär man få se den live som så mycket annat. Lovar att provsitta iaf;) Gomorron…

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.