Alger=Framtiden?

En ny metod att få fram biobränsle genom att förädla mikroalger ska testas vid Bäckhammars bruk, Kristinehamn. Tekniken gör att avloppsvattnet från pappersbruket kan renas, samtidigt som algerna binder koldioxid ur rökgaserna.Alger brukar förknippas med äckliga organismer som förorenar kusterna och haven. Men rätt odlade kan alger användas för att framställa biobränsle. Från algerna kan man utvinna till exempel biodiesel, plast och smörjmedel. Restprodukter från algerna, efter att oljan utvunnits, kan användas som bränslepellets
 


Gissa om bilarna kommer lukta i framtiden om vi kan tanka med alger däri också 🙂
 
Godmorgon från Stockholm och ett stort hotellfrukostbord:)))
 
//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.