För tidigt med gräs, men….

Tiden går fort och snart är sommaren här och klipparna ska fram. Men i år har det kommit en grym nyhet som skulle passa min tomt på Ersboda;)

Klipparen som mäter gräsets tillväxt

I början av maj släpper nämlige Husqvarna tre nya robotgräsklippare. Två av de nya klipparna har en funktion som Husqvarna kallar vädertajmer. Den innebär att gräsklipparna känner av hur tjockt gräset är och räknar ut hur ofta den behöver klippa. Asså, fatta vad bekvämt:) Man slipper hota ungarna med indraget lördagsgodis och gumman med Stor´n;) En av de nya klipparna har t.o.m GPS-navigering, vilket innebär att den vet var på tomten den har klippt och kan fokusera på de oklippta delarna.
 
Hmm men priset har jag inte vågat kolla ännu… Gomorron
 
//Big Papa
 

2 kommentarer

  1. Marcus

    Hej Big Papa!
    Visst löser en robotgräsklippare många problem… Det får man väga in + att man alltid har en nyklippt gräsmatta utan att lyfta ett finger.
    Såg att du undrade över priser så tänkte ge dig dem:
    Rekommenderat ca pris Automower 308 (800m2), 14 900 kr.
    Automower 320 (2200m2), ca pris 22 900 kr och Automower 330X (3200m2), ca pris 26 900 kr.
    Skulle du göra slag i saken så tänk på att inte välja en för liten modell. Logiken med kapacitet är att t.ex. Automower 308 klarar att klippa 800m2 gräs om den går ”dygnet runt”. Skulle säga att den är perfekt för gräsmattor (OBS! gräsmattans storlek, ej tomtens) upp till kanske 600m2 så har du marginal och har även lite gräsklippar-fri tid om du vill ut o sparka boll med sondottern eller så 😉 (Går att programmera så den håller sig undan vissa tider på dygnet.)
    Bästa hälsningar,
    Marcus, Husqvarna

  2. Mikael Bergström

    Svar till Marcus (2013-02-14 09:01)
    Tack för infon Marcus

    Min gräsmatta torde väl vara ca 50-60 kvm;) Men är man pryltokig och lat och hellre tar en öl och ser på då det blir klippt som jag är, men hade ändå gärna velat ha en:)
    //BP

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.