Vart är vi på väg?

Man blir bedrövad av att se vad våra barn behöver i sin ryggsäck då dom går till skolan:(

USA har haft sin beskärda del av skolskjutningar och andra vansinnesdåd de senaste åren och det ser det nu ut som ett företag försöker slå mynt av med sin nysläppta produkt LifePlate. 
 
Det handlar om en skottsäker sköld med måtten 30×38 centimeter som enligt tillverkaren enkelt ska gå att packa ner i till exempel en ryggsäck. Jag antar att tanken sedan är att en drabbad elev ska dra fram sin LifePlate och skydda sina vitala organ med i händelse av en skolskjutning eller något liknande. På bilden nedan kan ni kolla in hur en LifePlate ser ut efter att ha blivit beskjuten med en Magnum 44 på 4,5 meters avstånd. Man ser att kulan har tagit sig igenom en ryggsäck samt två förhållandevis tjocka böcker för att sedan bli stoppad av LifePlate:n. 
 
En LifePlate kostar 120 dollar men det finns även en lite mindre version med måtten 25×35 centimeter för 100 dollar. Vill man ha en riktigt stor sköld finns även modellen "Classroom" som är 60×75 centimeter och kostar 600 dollar. Samtliga av produkterna finns i färgerna blått, rött eller svart.
 
Tja va ska man säga. Sov gott
 
//Big Papa

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.