Mercedes 4X4

Nästa AMG-bil från Mercedes att inställa sig är den här, S 63 AMG. Vad sägs om 0-100 km/h på bara fyra sekunder? 😉

Det är en V8:a på 5.5 liter under huven. Den har försetts med dubbla turboaggregat och lämnar hela 585 hästar och 900 Nm. Det är 41 hästar och 100 Nm mer än föregångaren det. Till motorn kopplas den sjustegade Speedshift-lådan.

I vanlig ordning skickas kraften till bakhjulen och med fullt ös på pedalen från stillastående tar det 4.4 sekunder innan man har nått 100 km/h. Men tycker man att det är för långsamt kan man nu för första gången i en S 63 AMG välja till fyrhjulsdrift, och då klaras sprinten på fyra sekunder blankt istället. 67 % av kraften skickas till bakhjulen, så det går alltså fortfarande att göra feta powerslides (om man nu skulle få för sig att göra det med en S 63 vill säga). Vill man även köra snabbare än den begränsade toppfarten på 250 km/h väljer man till något som kallas för ”Drivers Package” och då lyfts spärren till 300 km/h istället.

Tre olika versioner av bilen kommer; en vanlig, en med lång hjulbas och den med fyrhjulsdrift. Världspremiär blir det i Frankfurt nu i höst och priserna när bilen börjar säljas startar på 149 880 Euro. Den hade far min velat ha om han funnits med oss… Gomorron

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.