Studebaker står kvar

Ja, iaf utanför New Carlisle i Indiana finns spår av den historiska Studebakern som man där lät tillverka fram till 1964 då man för en kort stund fram till 1966 flyttade tillverkningen till sin fabrik i Hamilton, Ontario.

Växande reklam

Denna plats byggdes upp 1926  för att testa sina bilar, detta var något de var först med att göra. 1938 planterades dessa träd i ena änden av anläggningen som en enorm reklampelare  väl synlig från luften.

Men efter nedläggningen står träden kvar. 5000 st träd av arten Pinus resinosa bildar ett närmare 700 meter långt minnesmonument över det sedan länge försvunna bilmärket Studebaker och dess storhetstid.

Om nu någon glömt hur en Studebaker såg ut, blir man lätt påmind då man ser fronten på den med sin karaktäristiska nos:) Just denna på bilden tror jag är från -51.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.