Grattis alla i Fredrika 19/9

Ja och grattis till alla som heter Fredrika och till er som har en Plymoth Fury som nämligen också har namnsdag idag enligt Klassikerkalendern:)

Fredrika ja. Den fina underbara platsen mellan Bjurholm och Åsele som också kallas ”Wiska” som du bara måste besöka. Sjönäset invid Wiskasjön erbjuder museum, boende, fiske mm mm och är en härlig plats att campa på. Wiska är en del av naturen. Grattis alla Wiskabor!

Alla som heter Fredrika ska vi självklart gratta också. Tror att jag bara känner en, och hon kan vara din hårfrisörska:)

Grattis Plymouth Fury!

Å sen har vi ju Plymoth Fury. En bil jag aldrig egentligen varit i närheten av men som är grymt mäktig. Fury är engelska för raseri eller ursinne och ett märkligt namn på en bilmodell kan tyckas. Hos Plymouth på femtiotalet tyckte man att namnet var en rysare värd att använda;)

Just det, du minns väll skräckförfattaren Stephen King som använde sig av en Plymouth Fury 1958 i rysaren ”Christine” där bilen besitter svarta sidor som absolut inte förväntas av en bil. Bra film som rekomenderas om du missat den.

Nog om detta. Ny dag gryr snart och som jag hoppas blir en bra dag för oss alla.

//Big Papa

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.