Bil i luften

Ja det är ingen större nyhet då många projekterat kring det. Men vad som är en nyhet är att det nu dykt upp en bil..ööö…fly som heter Aeromobil 2.5 som en man vid namn Stefan Klein står bakom. Ett projekt han filat på i 20 år.


Aeromobilen ska vara fullt fungerande med vingar med ett vingspann på 8,2 meter som man bara viker in när man landat och beger sig vidare:) Under huven döljer sig det en Rotax 912-snurra på 100 hästar som är tillräckligt för att få upp fordonet i 160 km/h på land och 200 km/h i luften. Förbrukningen anges till 0.75 liter på marken med en räckvidd på 50 mil och 15 liter i timmen och en räckvidd på 70 mil. Torrvikten ligger på låga 450 kilo. Planen är att lansera version 3.0 inom kort, som tar det hela ett steg närmare produktionsstadiet.

Helt klart något för min vän Tage detta;)

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.