Gratis reflexer

Gratis reflexer

Japp det är sant. Jag delar ut gratis reflexer så långt mitt lager räcker till alla som önskar. Detta gör jag i samverkan med Landstinget och Hälsa2020.

Visst vet du att ca: 40 procent av alla trafikolyckor där gående är inblandade inträffar när det är mörkt. Just därför ska man bära reflexer. Med en reflex syns du mycket tidigare.

Om du har mörka kläder upptäcker en bil med halvljus dig på 20-30 meters avstånd och om du har ljusa kläder syns du från 60 meter. Om du bär reflex ser bilen dig redan på 125 meters avstånd.  Reflexen räddar helt klart liv och just därför svänger du förbi mig och hämtar till dig eller familjen. Helt gratis så klart då alla ska kunna ha en. Har du redan en reflex? Fundera på om du haft den ett tag. Dom är färskvaror och kan ha tappat effekt genom att ha legat och blitt skadad eller nött. Byt!

//Big Papa

9 kommentarer

 1. Åsa Lyvik

  Hej!
  Jag är scoutledare och skulle gärna vilja ha gratis reflexer till barnen som vi har på scouterna. Vi ska ha ett möte om reflexer snart så det skulle vara bra att kunna dela ut en gratis reflex till barnen. Tror du att jag kan få det?! Mvh och tack på förhand! Åsa Lyvik Nynäshamns Scoutkår

 2. Mariell

  Hej hej!!
  Är mamma till en kille på dagis här i Torslanda! Vi i husrådet anordnar en ” ugglejakt”! Barnen får gå en liten slinga med sina föräldrar ute i skogen när de blivit mörk! Där finns reflexugglor med tipspromenads frågor på som barnen får lysa på med ficklampa! På de viset ser de att de att man syns i mörker om man har reflexer på sig! Vi brukar dela ut reflexer till alla när de kommer i mål! Undrar därför om de fanns någon möjlighet att få ca 120st till barnen på förskolan? Med vänlig hälsning, Mariell Frostenäs

 3. gulsen

  hej jag jobbar på en förskola, och vi har tema trafik. vi har börjat prata om reflexer-. undrar om man kan få gratis reflexer från er? eller har du idee vart man kan på tag på det

  mvh gulsen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.