Bagger 1800

Hur gick detta till. Jag ratade den rejält på MC mässan i Stockholm då den premiärvisades. Å nu är jag i färd att sätta mig på en? Beror troligen på den trevliga säljaren på Northbike;)

Rösterna i denna stad från alla som ”vet” har varit många. Det är ju i grunden en strippad Gold Wing. Den har samma motor fullt ut, men saknar massa lull lull och lyxigheter som back och cruiscontrol.

Jag fick igång den efter att ha fått kurs. En annan är ju inte van att köra töckena maskiner som har mera knappar och rattar en en flygfarkost.

Hur den då va att ”rida på”? Tja vad säger man. Sämre kvinnor har man haft under sig;) Skämt åsido, för kvinnorna har nog haft bättre ryttare, å då så jämnar det ju ut sig;)

Baggern gav en lust att åka på direkt man satte sig på den. En enormt välbalanserad motorcykel som kändes lagom stor för mig, alltså säkert grymt stor för många. Jämfört med HDn t.ex kändes den som tre meter längre. Jag vågade släppa kopplingen och förväntade mig nästan ett framhjulslyft utifrån vad jag hört dessa Gold Winge åkare skryta om;) Ööö va detta samma motor tänkte jag för vridet trodde jag va värre. Men helt okej iaf för en Söndagsåkare som jag och tillräckligt mycket för att garanterat kunna köra ihjäl sig, så gasen är att respektera. Sen saknade jag vibrationerna och ljudet. Visste ju inte om jag hade motorstopp;)

Balansen i hojen va fantastisk. man kunde i stort sett stå still på den med fötterna på pinnarna. I kurvorna i låg fart kändes den klumpig istället, men kom ihåg att jag aldrig suttit på en tvåhjulig lokalbuss förr;)

Men man sitter bra på cykeln. Bra med benutrymme, och mina långben fick räta ut sig väl vilket jag inte trodde. Va ut på E4an och gasade lite och upptäckte snabbt att rutans funktion inte ens var i närheten av att existera. All vind kastades rakt in i ansiktet. Hjälmen som jag tyckte va väl fastspänd lättade en halvmeter och jag hade hakan i pannan. Glasögonen sitter som en kylarprydnad i någons bil numera, för dom lämnade min kropp lika snabbt som flickorna på morgonen då dom vaknar upp efter festen:) Jag hade fått bäste vännen Åke som sällskap och jag kunde inte ungå att se honom sitta och asflabba på sin hoj bakom mig. Han hade visst också hunnit med att mosa ett par brillor på asfalten sa han med ett brett leende.

Okej, en rolig halvtimme fick jag med Baggern. Om detta skulle hända igen att jag hamnar på en Bagger så har jag antagligen vunnit lite pengar och försäljaren sänkt priset rejält, för några 240 tusen, nja det är dom enligt mitt tycke inte värda, sen äre ju för tusan nästan en Gold Wing;) Näe tacka vet jag Harley… Godlunch

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.