Debatt kring klippt Pippi

Debatten är hektisk i olika medier nu angående att man klippt och klistrat i ”Pippi” filmen där Pippi kallar sin pappa negerkung.

Personligen har jag aldrig sett det, eller när hon drar i ögonen så hon ska likna en kines som rasistiskt. Negerkung för mig, framförallt som barn så såg jag en stor hövding med mycket makt och respekt, så även idag.

Att man idag anser att ordet ”neger” är kränkande med tanke på slaveri mm kan jag förstå på ett sätt. Framförallt om det brukas i negativ form. Att man också ändrar i texten i filmen är okej för min del om människor kränks av den. Som sagt har jag aldrig sedan mina barnsben tänkt på det rasistiskt. Men då det inte försämrar Pippi filmen tycker jag det inte gör så mycket ändå. Det svåra med allt sådant här är väl vart man ska dra alla gränser kan jag tycka. Ordet ”negress” t.ex tycker jag bara klingar som ngt vackert i mina öron.

Tycker ordet ”svenne” känns lite kränkande också. Men det verkar vara helt okej att använda.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.