Nya möten

Jag älskar ju möten med människor. Igår fick jag träffa ytterligare en Umeå profil som bjöd mig på en fika på nya Kulturbageriet i Vävenhuset, nämligen Anna Göransdotter/Nilsson. Anna är VD och bl.a ansvarig för hotell, restaurang, bageri och kafé som ägs av Balticgruppen.

anna göransdotter

Jag känner inte Anna när vi hälsar på varandra. Men vissa människor kan man direkt utläsa glöden för sin verksamhet, för kunderna, för Umeå. Glädjen att få förvalta ngt så fint som just Umeås historia samtidigt som man skriver  historia med Umeås nya kulturhus Väven. Rösterna är många kring Väven och jag bryr mig inte i dom just nu. Men Anna är rätt kvinna på rätt plats beredd att ta hand om den gamla kulturen och ta Umeå framåt stod helt klart på en gång.

Att få sitta och lyssna och samtidigt se vad som hänt sedan hästarna stod bundna i caféets servering, höra hur Gotthard, en av Umeås profiler minglade med såväl sjöfarare och kungligheter. Att få lyssna till visionerna och det nya hotellkonceptet och alla andra idéer Anna hade gjorde att timmen tillsammans kändes som minuter.

Sen att jag fick fylla på och överlämna ytterligare historieberättelser kring Stora Hotellet och händelser där kändes rätt roligt. Om det kommer med i Annas framtida berättelser återstår att se, men det gör inget för mycket är ändå preskriberat och att få vara en del av en historia är aldrig fel 😉 Tack Anna för gott kaffe och en trevlig pratstund. Umeå behöver flera som dig!

Vill du veta mera om Kulturbageriet kolla HÄR
Vill du veta mera om Väven, kolla HÄR
Vill du spana in info om Gotthards krog så kolla HÄR

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.