Moralpredikan

Nja, någon moraltant är jag inte. Men efter att ha åkt buss till och från jobbet nu några år har jag upptäckt att nästan alla, främst vuxna INTE använder övergångsstället då dom kliver av bussen och ska in på NUS?

T.o.m med barnen i händerna genar man snett över bakom bussen och ofta klämmer sig mellan staketet i vägrenens stolpar. Alltså, okej lite moraltant är jag väl då, men hur faan tänker ni som genar och dessutom med era barn. Barnen ser och lär hur vi vuxna gör, och sen utsätter vi oss för en onödig olycksrisk också.
Jaja, nu fick jag gnälla lite å. Kanske beror på att jag har en tvättstuga som väntar, eller så är jag lite klokare än många andra 😉 Trevlig kväll önskar jag er..

//Big Papa

2 kommentarer

  1. berith

    Hej där moralpredikarn!
    Där har du bara toppen på ett isberg…
    Vad sägs om föräldrar som går längs vägen (ingen trottoar, den är oskottad) med ett eller flera barn spridda längs den, på FEL sida vägen!? Det ser jag dagligen, överallt, ibland cyklar ungarna, ibland drar föräldern barnvagn o har ett omkring bena, hur tusan kan de bara våga att ha fordonen i ryggen?
    OCh vad som fasar mig mest är att de på detta vis lär ungarna hur de ska vara i trafiken…

    Man är väl för gammal (hahaha) men fick i alla fall lära mig hur man skulle uppträda i trafiken och det har jag överfört till mina ungar som ofta reagerar som jag, att va fan är det med folk i stan egentligen, är de inte rädda om livet?!
    Reflexer har de inte heller hälsar min dotter ”reflexpolisen” 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.