Lite flyghistoria

Jag undrar vad ryssen skulle säga om han såg mig sväva ovanför det gamla flygmuseet och filma på detta sätt;)

Oavsett så är det en grym vybild man får från ovan  där vi kan se massor av flyghistoria. De flesta känner väl till Concorden och allt som hände kring den innan dom fick flygförbud. Här nedan ser man i snön rysslands motsvarigehet Tupolev TU 144.

Tupolew Tu 144 Sinsheim.JPG

Planet som gick under smeknamnet ”Konkordski” flögs första gången 1968 och fick hänga med i 10 år innan man la ner projektet. Anledningarna var flera, bl.a kostnaden att flyga planet då den hade en enorm bränsleförbrukning. Sen gjorde det inte saken bättre att man redan efter några år va med om en stor olycka i en flyguppvisning i Paris där flera människor omkom. Ytterligare en olycka hann det bli också tyvärr. Aeroflot va det bolag som flög dom vilket kanske säger en del 😉 Skämt åsido;)
Iaf, 17 stycken av dessa plan hann man med att bygga innan man stängde ner produktionen.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.