Vad vet du om stötdämpare?

Stötdämpare är ett ord som många känner till, vet att det används för att lindra stötarna när man kör, men det är nog inte alla som vet hur stor skillnad det faktiskt skulle vara om de inte fanns. Begreppet stötdämpare är även väldigt brett, det är ett samlingsnamn på ett gäng produkter som används både inom bilindustrin, flygplanstillverkning, skapande av utrustning till militären osv. Det är alltså inte en och samma produkt som ser lika ut till alla ämnesområden. Men uppgiften är densamma – stötdämparen ska ”stoppa upp” och dämpa olika former av stötar och störningar.

I dagens fordon finns det olika typer av fjädring; axelfjädring och oberoende fjädring. Skillnaden ligger i hur styrorganet är konstruerat. Oberoende fjädring kan även kallas aktiv fjädring.

Vad skulle hända utan en stötdämpare?

Det är svårt att förstå exakt hur skakig och obekväm en färd skulle vara i ett fordon utan stötdämpare, vid minsta lilla störning, grop eller gupp skulle stor skada kunna ske på fordonet och det skulle kännas av starkt av personerna i fordonet. Tänk dig ett flygplan som ska landa utan en stötdämpare, den smällen skulle bli enorm och det skulle inte vara hållbart för passagerare. Det är för stora krafter, både i bilar och framförallt flygplan, som är i rörelse.

När stötdämparen inte längre lindrar stötarna som önskas, eller om vätska läcker, så är det dags att byta den till en ny reservdel som är relativt enkel att montera på egen hand.

Sachs har ett stort utbud av stötdämpare

Företaget startades i Tyskland redan år 1895 och ses som riktiga experter speciellt inom området stötdämpning och kopplingar. Deras tillverkning av bildelar fokuserar mycket på innovativa lösningar och säkerhet och de satsar alltid på att förbättra komforten vid körning, något som just stötdämparen hjälper till med.

Idag är Sachs inriktade speciellt på den Asiatiska marknaden med Asiatiska bilmärken som stora kunder, även om deras produkter kan användas i praktiskt taget alla bilar.

Vill du ha mera information hittar du det här www.Reservdelarbutik.SE

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.