Vår med Gin glassar :)

Nu när värmen närmar sig kommer ju även lusten på en glass eller en kall god drink, så varför inte kombinera dom 🙂

Här är lite häftiga recept jag hittat på nätet. Har inte testat själv, men vad jag fått fram är att man inte får blanda för mycket alkohol för då blir det problem med nerfrysningen. Men å andra sidan, vad gör det. Då kan man äta desto flera 😉

Gin & Tonic-glass
Antal: 10 stycken
Ingredienser:
750 ml tonic
4 cl gin
1/2 pressad lime eller citron
Gurkskivor

Så här gör du: Blanda tonic, gin och pressad lime eller citron. Placera gurkskivor i glassformar och häll sedan i tonicmixen. Sätt i glasspinnar och frys över natten. Färdiga att servera!

Flavorburst-glass
En kryddig glass med citrussmak. Ingefäran lyfter upp de övriga ingredienserna och kommer definitivt skapa en spännande upplevelse.
Antal: 10 stycken
Ingredienser:
4 cl vodka
2 cl limejuice
750 ml bitter lemon
Färskriven ingefära
Tunna limeskivor

Så här gör du: Blanda vodka, limejuice och bitter lemon. Tillsätt färskriven ingefära. Placera tunna limeskivor i glassformar och häll sedan i drycken. Sätt i glasspinnar och frys över natten. Redo att avnjutas!

Northern Lights-glass
En svalkande sommarglassdrink med fruktig smak. Gör sig bäst med färska hallon.
Antal: 10 stycken
Ingredienser:
2 cl gin
2 cl hallonlikör
750 ml soda
Hallon

Så här gör du: Blanda gin, hallonlikör och soda. Lägg i hallon i glassformar och häll sedan i drycken. Sätt i glasspinnar och frys över natten. Klara att servera!

Förutom Gin och annat gott så har man i detta recept använt sig av Schweppes Tonic, Schweppes Bitter Lemon och Schweppes Soda. Du hittar mera inspiration från Schweppes Drinkgeneratorn HÄR. Klart värt ett besök 😉

Lycka till och trevlig Torsdag!

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.