Mobbning

Är ”mobbing” ett ord bara ngt som skolan, samhället hittat på för att slippa ansvar?

Är det inte så att mobbning är, kränkningar, olaga hot och t.o.m misshandel?

Visste du att 60 000 barn och ungdomar varje år fysiskt och psykiskt misshandlas varje år i skolan?

Borde det då inte ses som det brott det egentligen är. Varje dag misshandlas, kränks och hotas barn överallt på våra skolor. Vad gör skolan? Jo har plan mot mobbning och ofta med resultat att den utsatte utsätts än värre, kanske t.o.m förflyttas. Misshandlaren, kränkaren får vara kvar och skolan noterar att dom gjort sitt medan eleven har allt kvar..

Jag utsattes för daglig mobbing i skolan under hela min tid i grundskolan. Mobbades t.o.m av lärarna. Fysisk och psykisk misshandel dagligen gjorde ont. Detta skadade mig sen för resten av livet. Visst, det märks kanske inte så mycket, men man har ju lärt sig leva med skadorna. Sen minns man ju inte allt heller. Förträngde mycket av hela barndomen, tyvärr följde alla positiva minnen med då också. Jaja, min historia ska jag inte dra här och nu. Men tankarna har ofta fallit på varför skolan kallar den fysiska och psykiska misshandeln för mobbing?

Borde man inte börja se dessa som utsätter andra som unga brottslingar och ta tag i dessa istället. Jag menar självklart inte att vi ska låsa in barn. Men klimatet där ute börjar vara så tufft att krafttag mot alla typer av misshandel måste göras något åt och tas på allvar. Mobbing är inget bussträck som går över då man blir äldre.

Du eller jag som vuxen, skulle vi kunna gå på jobbet och känna den rädslan som tusentals ungar känner varje dag då dom kliver in på sin arbetsplats, skolan? Svaret är helt klart NEJ. Vi skulle aldrig gå med på det. Men barnet då? Eller är det okej bara för att vi kallar det mobbing?

Våld och misshandel som lämnar livslånga allvarliga spår efter sig livet ut hos offret. Ingen, absolut INGEN ska behöva gå till skolan och känna sig orolig.

Har du barn hemma eller runt dig. Prata med dom, lyssna och ställ krav på skolan och samhället. Kräv nolltolerans mot fysiska och psykiska angrepp på alla plan. Stötta gärna organisationer som jobbar mot mobbning. Men framförallt. Stötta den som blivit misshandlad och ta det på allvar.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.