Porsche till frukost, igen..

Ett jäkla tjat om dessa Porschar, men det är dom ju värda. Kan man få nog av klassiker i ny tappning. Jag snackar återigen om nya 911:an 🙂

Det är ju som sagt snart dags för nya 911:an att göra premiär. Och jag är glad att ha fått en VIP inbjudan och får vara med om avtäckningen här i Umeå på Porschecenter Ersboda.

Den nya 911:orna är kraftfullare än den tidigare instegsmodellen.Man lovar såklart högre effekt och en lite förändrad design. Man har som vanligt sin boxersexa under huven på 3,8 liter där effekten börjar på ”bara” 540 galna kusar 🙂 I Turbo S:en får du 580 lika galna kusar att leka med 😉 Snacka om att kunna lämna hjulspår bakom sig 😉 Självklart finns mycket mera att berätta om vad man förändrat och lagt till i motorerna och tekniken och där ställer så klart personalen på Porschecenter upp och drar resten för er.

Vad jag däremot kan berätta är ju det alltid lika viktiga 0-100km/h 😉 Här utlovas att det fixas på bara 3 sekunder i 911 Turbon och en toppfart sedan på 320km/h, uppgifter vilka jag självklart måste kolla upp 😉 Turbo S:en är ngt snabbare, 2,9 sek och 330km/h i toppfart. Måste bara synas!!

Interiören har man delvis hämtat från 918 Spyder och tekniken har man gjort lätt tillgänglig som t.ex att man monterat ”mode switchen” på den coola sportratten. Bilmodellerna kommer finnas både som coupé och cab så klart och kosta allt från 1 660 000 – 2 045 000 beroende på modell och utrustning. Klart man vill ha en sån…

Godmorgon

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.