REX inte mitt ställe

Årets första julbord med stå up komiker stod på listan för förra helgen. Vilken besvikelse!

Har aldrig besökt Rex tidigare så detta besök va det absolut första. Jag har alltid trott att Rex va ngt av socitetsplacet med det där lilla extra.

Vårt sällskap visades in i en fin gammal sal som visade sig ha en bullernivå då den fylldes så det inte ens gick att prata. Okej, kanske inte Rex fel i botten, men det va absolut inte avsett för att sitta och surra med sina vänner.

Rex julbord som jag trodde skulle vara jämförbart med Skeppsvik, Sävargården m.fl va ungefär som att gå och äta en kokt korv hos en torghandlare. Totalt värdelöst vilket de flesta av oss tyckte. Hörde ett annat stort sällskap som hade vart där 1 vecka innan oss som tyckte samma sak. Det som serverades smakade väl bra, men snålt och fattigt både av kallt och varmt. Ingen uppläggning/dukning av det där lilla extra. Fantasilöst om något. Ingen efterrätt, några pepparkakor, knäck, ischoklad typ.. Inte ens kaffe bjöd dom på. 29 kr i baren blev hänvisningen då jag frågade. Allt serverades ute i trapphuset där det inte kändes lyxigt att gå plocka maten medan man höll koll på att inte snubbla ner för trappen, men men….

Det tråkiga med Rex va också att man fick känslan av att allt bara handlade om att tjäna pengar. Klart alla vill tjäna pengar, men man kan göra det med stil. Dom ides inte ens plocka bort tallrikarna efter oss som åt. Jag frågade om dom inte skulle duka av mellan varven och fick svaret ”Jo, nog kan vi det om ni vill” Dom anser alltså på Rex att man äter alla rätter från julbordet med en och samma tallrik??? Okej, jag klarar det, men för dom pengarna man betalar vill jag ha lite lyx iaf och bli bortskämd

Men nu har jag testat Rex och vi kommer inte göra det igen från vår arbetsplats även om komikern fick oss att skratta. Nu väntar nytt julbord, med förväntningar som är än högre än dom jag hade av Rex. Nämligen Brännlands Värdshus 🙂 Har ätit både middag och lunch där tidigare och varit grymt imponerad. Dom vet hur man lagar och serverar med kvalité, hoppas jag iaf. Ni lär få veta 🙂

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.