Opel imponerar!

Ja verkligen impad blir man ju av deras GT Concept som man tänker visa upp i Mars på Bilsalongen i Geneve

Opel bjuder på en mittmotor, trecylindrig på 1,0 liter med turbo. Till den har man kopplat en sexvxl låda och bakhjulsdrift.

Mark Adams, VP på Design Europa säger så här om skapelsen:

”Vi skapade GT Concept för att fånga den djärva, känslomässiga andan hos Opels varumärke. Bilen är dramatisk, skulptural och full av innovationer, precis som vår tradition är, har varit och ska fortsätta att vara. 1965 utvecklade Opel sin berömda Experimental GT, en modern bil med rena skulpturala former, som med tiden blivit en ikon. Att göra om det konststycket, att återskapa en ikon, är inte lätt. Men lika avantgarde som Experimental GT var på sin tid är GT Concept i dag – sparsmakad och minimalistisk men samtidigt djärv och kompromisslös. Den här bilen illustrerar tydligt den ständiga utvecklingen av vår designfilosofi – skulpturalt artisteri möter tysk precision.”

Opel lovar 0-100km/h på mindre än 8 sek, okej inte den västa, men å andra sidan har den liten motor som ändå levererar 145hk. Finns sämre 🙂 Toppfarten ska vara 215 vilket räcker på våra vägar. Kan nämna att bilen saknar backspeglar som ist ersatts av kameror. Lite coolt faktiskt. Vi får nog veta mera senare då Bilsalongen öppnat.

Vad tycker du om den?

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.