Nu slipper vi nycklarna

Nu är det färdigtappat nycklar och slut med problemen med lås på bilar som frusit. Anledningen till det är att nu kommer Volvo Cars, som första biltillverkare att lansera bilar som är nyckellösa.

2017 ska nycklarna övergå till sk digitala nycklar. Detta är inte helt oväntat då vi sett mer och mer de senare åren hur dosorna tagit över våra fordon och nycklar. Den digitala nyckeln man nu kommer med kopplas lätt in i din mobiltelefon som sedan styrs via bluetooth. Sedna fixar man allt med mobilen som dagens nycklar används till idag i fordonet. Detta innebär också som ex att t.ex hyrbilar blir lättare att få nyckeln till. Man slipper köa vid flyget osv, man får ju koden skickad till sig via sms istället. Flera i familjen kan också ha koden i sina telefoner, man slipper alltså söka den hemma 🙂

”– På Volvo använder vi inte teknik för teknikens skull. Ny teknik ska göra livet lättare för våra kunder och spara tid. Vi har andra mobilitetskrav nuförtiden och kunderna förväntar sig att det ska vara enkelt att få åtkomst till bilarna. Den innovativa tekniken med digitala nycklar förändrar hur vi får åtkomst till och delar våra Volvobilar från grunden. I stället för att bilarna ska stå stilla på en parkeringsplats hela dagen kan de användas oftare och effektivare av någon annan som ägaren skickat en nyckel till” säger Henrik Green, Vice President Product Strategy & Vehicle Line Management på Volvo Cars.

Vill man inte förlita sig på den nya tekniken kommer man kunna få den gamla vanliga hederliga nyckeln fortsättningsvis också, gissar att det blir ett tillval då kanske. Premiärvisning för systemet kommer ske på Mobile World Congress 2016 (22–25 februari) i Barcelona vid Ericssons monter. Spännande :

Gissar att det inte dröjer länge förrän våra bostäder blir nyckellösa också 🙂

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.