Skriva avtal med asylsökande?

Enligt en artikel i DN så trakasseras Kristna, kvinnor och hbtq-personer vid asylboenden.

Gillar dessa förslag som bör ingå till varje individ vid deras ankomstsamtal

För att underlätta för dig och för andra som kommer är det ett par saker du bör veta:

Foto: DNI Sverige råder religionsfrihet. Det betyder att du får tro och tillbe vilken Gud du vill. Du är också i din fulla rätt att inte tro på någon Gud. Denna rätt omfattar givetvis även andra. Således kan vi inte acceptera att någon trakasserar dig för din religiösa hemvist, lika lite som vi kan acceptera att du trakasserar någon för dennes.

Foto: I Sverige får man i princip klä sig hur som helst. Gränsen går vid full avkläddhet och möjligen vid badkläder i miljöer som inte innefattar bad. En sådan nakenhet klassas som förargelseväckande beteende och är straffbar. Därutöver är det alltså i det stora hela fritt fram. Du har alltså rätt att klä dig heltäckande om du så önskar. På samma sätt har andra rätt att gå mer lättklädda utan att det ger någon rätt att försöka tvinga fram ett annat klädväl.

Foto: I Sverige har myndiga personer rätt att ingå vilka frivilliga och ömsesidiga kärleksrelationer de önskar. Homosexuella och transsexuella har samma lagstadgade möjligheter att ingå äktenskap som heterosexuella. Alla har också rätt att avstå från att gifta sig och att ändå leva som par. På samma sätt som ingen har rätt att trakassera dig för ditt val, har du inte någon rätt att trakassera andra för deras.

Foto: I Sverige utgör individen, inte familjen, samhällets minsta beståndsdel. Kvinnor har samma rättigheter som män. Det betyder att du som man inte har rätt att inskränka kvinnors rörelse- eller yttrandefrihet. Och det betyder att du som kvinna har rätt att klä dig som du vill, att röra dig som du vill och att slippa kontrolleras av make eller annan manlig person.

Foto: I Sverige är det olagligt att slå sina eller andras barn. Man får naturligtvis inte heller slå andra vuxna, oavsett om de hör till familjen eller inte. Man har heller inte rätt att kräva sex av någon, inte heller den man är gift med.

När dessa punkter har redovisats muntligt bör den asylsökande skriva under ett dokument där personen klargör att hon förstått reglerna och är beredd att följa dem. Alla behöver inte gilla allt på listan. Men alla måste förbinda sig att respektera regelsamlingen. Om man inte går med på detta, vad ska vi göra då? Hmmm… Förslag?

Ledare i DN här.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.