Planterad fisk till helgen

He kokar alltid, men nu till helgen den 18-19/6 kokar det lite extra i Sjövika genom att man har 100 kg Nyplanterad Regnbåge du kan ta 😉

Sjövika ligger i Granåns FVO och detta säger deras hemsida:

Allmänt: Granåns fiskevårdsområde ligger cirka 30 km SV om Lycksele efter väg 365. Området domineras av Norrån och Granån. Dessutom finns det sjöar och tjärnar.

Fisket:
I Granån finns harr och öring, främst i de nedre delarna. Abborre och gädda finns i den övre delen av Granån och i hela Norrån. Du hittar även öring i Leksjön och i Leksbäcken även om abborren dominerar. I ”Sjövika” i Åttonträsket bedrivs under sommartid P&T fiske på Regnbåge med särskilt fiskekort och fångstbegränsning.

Fiskeregler:
Samtliga vatten inom Granåns FVO är upplåtna för sportfiske med handredskap. Särskilt fiskekort krävs i ”Sjövika”.

Minimimått: Harr och öring 30 cm.

Fiskekort :

  • Ove Persson Åttonträsk 0950-610 12
  • Bengt Risberg  Västermyrriset  0950-610 33
  • Ulf Bengtsson Vägsele 0950-240 36
  • Kent Nilsson Vägsele  0950-240 03

Fiskevård:
Granåns FVO är beroende av Er hjälp för att ha ett fortsatt livskraftigt naturbestånd av harr och öring, för kommande generationer i framtiden. I våra näringsfattiga vattendrag är det en självklarhet att inte ”kaggfiska” i harr och öringbestånden i exempelvis Granån. Självklart ska Du kunna ta en matfisk eller två, men återbörda gärna resten på ett skonsamt sätt till vattnet. På så sätt kan Du återkomma och har inte ödelagt våra ömtåliga naturbestånd för framtiden.

//Big Papa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.